طراحی کلینیک آساهیکو با تاثیر پذیری از خانه های سنتی ژاپن

کلینیک درمانی آساهیکو در محدوده شهر توکیو قرار دارد؛ بخشی از شهر که در حال حاضر جمعیت سالخورده در آن رو به افزایش است. کارفرمای این پروژه قصد تاسیس یک کلینیک باز را در این منطقه داشت که عملکرد آن کمی متفاوت تر از مراکز درمانی و بیمارستان های عادی باشد.

کلینیک درمانی آساهیکو در محدوده شهر توکیو قرار دارد؛ بخشی از شهر که در حال حاضر جمعیت سالخورده در آن رو به افزایش است. کارفرمای این پروژه قصد تاسیس یک کلینیک باز را در این منطقه داشت که عملکرد آن کمی متفاوت تر از مراکز درمانی و بیمارستان های عادی باشد.

طراحی کلینیک آساهیکو با تاثیر پذیری از خانه های سنتی ژاپن

کلینیک درمانی آساهیکو در محدوده شهر توکیو قرار دارد؛ بخشی از شهر که در حال حاضر جمعیت سالخورده در آن رو به افزایش است. کارفرمای این پروژه قصد تاسیس یک کلینیک باز را در این منطقه داشت که عملکرد آن

کمی متفاوت تر از مراکز درمانی و بیمارستان های عادی باشد. ایده‌ی اصلی طراحی کلینیک آساهیکو این است که ساکنین می‌توانند در آینده از دکتر خانوادگی خود در این ساختمان بهره ببرند. در واقع طراحی کلینیک به گونه‌ای

است که یک فضای خدماتی برای افراد با دکترهای شخصی خودشان ایجاد شود و افراد بتوانند از امکانات این کلینیک برای ویزیت یا درمان بهره ببرند.

پلان این کلینیک به شکل L طراحی شده است تا بتوانند از حداکثر متراژ سایت استفاده کنند. محور ساختمان به سمت شمال شرقی امتداد یافته و به واسطه‌ی طراحی نمای مینیمال و پویا، دارای نورگیرهای متناوبی است. پنجره های

باریک یک فیلتر عالی برای کنترل و نفوذ نور طبیعی به ساختمان هستند و در عین حال حریم خصوصی را برای مراجعین حفظ می‌کنند. طراحی کلینیک به صورت شیبدار یک ارتباط قدرتمند بین ساختمان و محیط اطراف ایجاد نموده که

با تاثیرپذیری از معماری سنتی ژاپنی شکل گرفته است.

ساختمان کلینیک آساهیکو از دو طبقه تشکیل شده است. در طبقه‌ی اول، جهت تسهیل رفت و آمد افراد معلول و سالمند، اتاق های معاینه‌ی بالینی برای آن ها تعبیه شده است، و طبقه دوم مخصوص اعضای کارکنان و خدمات می‌باشد.

تیم طراحی برای آن که تصویر و حس یک خانه‌ی معمولی ژاپنی را به مراجعه کنندگان انتقال دهند، نما را به صورت یک خانه‌ی شیبدار طراحی نموده‌اند. ارتفاع سقف ساختمان به تدریج تا مرکز بیشتر می‌شود تا گستردگی بر محیط

کلینیک چیره شود و حس یک فضای فشرده و تنگ به مراجعه کنند منتقل نشود.

طبق نظر معمار پروژه، برای آن که سالن استراحت طبقه دوم باز و گسترده‌ای در اختیار داشته باشند، تصمیم گرفتند دیوار ساختمان کمی عقب نشینی کرده و به طور مستقیم به طبقه دوم متصل شود که برا شکل هندسی و اجرای دیوار

یکپارچه از ساختار سازه‌ای بتن مسلح استفاده شده است. بیشتر ضلع غربی و جنوبی ساختمان توسط بتن مسلح ساخته شده است و همین ساختار اجازه داده تا سقف شیب دار و دیوار به صورت یکپارچه اجرا شوند و دیوارها خاصیت

باربر داشته باشند و نیازی به ایجاد ستون در پروژه نباشد.

منبع:

archdaily.com

dezeen.com

 

دیدگاه خود را بیان کنید
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای tvazhe.com محفوظ می باشد
طراحی سایت-بهینه سازی سایت- هاستینگ توسط سنادیتا
SANADATA | SanaCMS 7.3
/div>